Droge blusleiding

Voor droge blusleiding wordt ook wel eens voor de benaming droge stijgleiding of droge brandleiding gebruikt. Droge blusleidingen worden toegepast in grote of hoge (flat/ kantoren) gebouwen als blusvoorziening voor de brandweer. Deze bestaat meestal uit een verzinkte stalen pijp met 1 of meerdere voedingspunten en hebben per verdieping een brandkraan.  

De aanwezigheid van een juist onderhouden brandbeveiligingsinstallatie kan in deze gebouwen bij brand meehelpen aan een snelle inzet van de brandweer, waardoor grotere brandschade kan worden voorkomen.

Het is dan ook van groot belang dat de droge blusleidingen en de brandkranen goed worden onderhouden. Dit houd in dat een droge blusleiding en aansluitpunten minimaal eens per jaar geïnspecteerd worden en eens per vijf jaar hydrostatisch te worden beproefd (afgeperst) conform de NEN 1594 door een gecertificeerd bedrijf .

Onze monteurs zijn volledig op de hoogte van deze normen en zullen een volledig verslag van het onderhoud bij u achterlaten.

Wat houdt de inspectie nou eigenlijk in ?

  • Jaarlijks onderhoud: Tijdens dit onderhoud vindt er visuele inspectie van de leiding plaats (in en uit-wendig), controle van de werking van de kranen, controle loszittende onderdelen, invetten en eventuele vervanging van o-ringen, dit gebeurt op elk aansluitpunt. Na het onderhoud zal er een volledig rapport van de werkzaamheden worden opgemaakt door onze monteur en de leiding wordt voorzien van een keuringssticker.

  • 5-jaarlijkse keuring; Tijdens deze keuring, ook wel uitgebreid onderhoud genoemd, wordt de volledige leiding gevuld wordt met water en onder druk wordt gezet (afgeperst op 24 Bar). Hierna wordt deze weer geleegd. Mochten er tijdens het vullen lekkages optreden, dan worden deze indien mogelijk direct gerepareerd. Is dit niet mogelijk dan wordt er een reparatie voorstel gedaan.

    Na het 5-jaarlijks onderhoud wordt er een keuring certificaat opgemaakt in tweevoud, waarvan 1 exemplaar voor de brandweer in uw regio is bestemd. Daarvan wordt er een onderhoudsrapport opgesteld waarin alles wordt vastgelegd. De leiding wordt daarna voorzien van een keuringssticker.

 

VOLLEDIG ONTZORGT • SNEL • TRANSPARANT • GECERTIFICEERD

Adres


ROPA BRANDBEVEILIGING
DE RUN 8257 A
5504 EM VELDHOVEN

Contact


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
TEL: 085 - 06 03 679